Mens & Intuïtie
Het opleidingsinstituut voor
Intuïtieve Ontwikkeling, Healing, Reading, Lightworker
in Amersfoort en Eindhoven

Home » Over Mens & Intuïtie

 

Mens & Intuïtie biedt inspiratie en ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling. In de opleiding van Mens & Intuïtie leer je je meer bewust te zijn van je innerlijke ingevingen - je intuïtie - en meer hierop te vertrouwen. Daardoor ben je beter in staat om vanuit persoonlijke kracht in het ‘hier en nu’  te leven en van daaruit vol vertrouwen te kiezen voor jouw levensweg in verbinding met de wereld om je heen. Vanuit je eigen kracht ben je ook beter in staat om anderen te begeleiden op hun levensweg. Onze opleiding wordt dan ook door mensen met verschillende maatschappelijke, culturele en professionele achtergronden bezocht.

Benieuwd naar hoe onze cursisten onze opleiding ervaren? Klik op de linkjes voor interviews, waarin (oud-) cursisten vertellen over hun ervaringen en hoe ze ons programma toepassen in hun dagelijkse praktijk: Miriam (huisarts), Mathieu (sales manager), Harm Jan (longchirurg), Yvette (danseres), of Mariska (ICT manager).

Mens & Intuïtie is in 1985 opgericht door Linda Keen. Het lesprogramma is door Linda samen met Aart de Waard ontwikkeld op basis van haar bestseller "Intuïtieve Ontwikkeling", dat inmiddels al voor de 13e keer herdrukt wordt. 

In 2010 is onze opleiding geauditeerd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Dit betekent dat onze opleiding als beroepsonderwijs erkend is.

Aanpak

Bij ons staat jouw levensweg, jouw persoonlijke ontdekkingstocht centraal. In onze begeleiding maken we gebruik van kennis, inzichten en ervaringen waarin ieder mens zich herkent, los van een eventueel geloof of overtuiging dat je aanhangt. Als deelnemer ervaar je en krijg je steeds weer de ruimte en vrijheid om voor jezelf te onderzoeken wat goed voelt voor jou. Onze opleiding heeft daar in de afgelopen vijfentwintig jaar een traditie in opgebouwd die zich onderscheidt van andere instituten.

Via verschillende werkvormen leer je hoe je meer in jezelf thuis kunt komen, waardoor je beter in staat bent om je eigen gevoelens te herkennen en erkennen. Door deze ‘ont’ dekking van je gevoelens ben je ook in staat om ‘oude’  overtuigingen, patronen, zienswijzen die jou blokkeren los te laten. Tijdens de lessen maken we veel gebruik van geleide meditaties. Gedurende de opleiding raak je hier steeds meer vertrouwd mee, waardoor je uiteindelijk (beter) in staat bent om voor jezelf of met een groep in meditatie te gaan. Veel mensen die bij ons de opleiding volgen of hebben gevolgd ervaren meer vrijheid, geluk en zingeving in hun leven omdat ze hebben geleerd om zich over te geven aan de levensstroom die continue in beweging is. Anderen omschrijven hun ervaringen als een verdieping van hun spiritualiteit of een erkenning van hun hooggevoeligheid.

Opleiding

In de jaren na de oprichting is een opleiding ontstaan die bestaat uit vier leergangen die elkaar chronologisch opvolgen. In alle leergangen staat jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en de verantwoordelijkheid die jij daarvoor neemt centraal. Als je een leergang met goed gevolg hebt afgerond, kun je instromen in het leerjaar dat daarop volgt. Het met ‘goed’ gevolg afronden is afhankelijk van opgedane vaardigheden, je eigen persoonlijke proces en de verantwoordelijkheden die je gedurende dat proces kunt en wilt nemen. Zo kent ieder leergang bijvoorbeeld  thuisopdrachten waarvan je schriftelijk verslag doet. Uiteraard verwachten we ook een actieve leerhouding en gaan we met je in gesprek als wij merken dat je in je eigen ontwikkelingsproces vastloopt. Afhankelijk van jouw proces, kun je de leerjaren ook volgen met tussentijdse pauzes. Ieder trimester start een nieuw leerjaar. Nieuwe trimesters starten in augustus/september, december en maart van een jaar.

 

Hieronder een overzicht van ons vaste opleidingsaanbod. 

leergang 1 leergang 2 leergang 3 leergang 4  
Intuïtieve Ontwikkeling Healing Reading Lightworker/leading

Lightworker Integratielessen

 

 

 

 

 

 

 Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het nieuwste aanbod binnen ons insitituut. Wil je hiervan op de hoogte blijven, meld je dan via de website aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

Powered by ZZPstudio: hosting | webdesign